Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiosna

Wiosna skradła moje serce
Kobieca maska różu na twarzy
I spojrzenie tak radosne
Tak miłością swą rozkoszne
A niejeden o niej marzy

Wiosna skradła moją duszę
Uszy, oczy, umysł, włosy
Ciało boli tak jak nigdy
Skóra krzyczy wniebogłosy

Wiosna skradła mój rozsądek
Wolny i przyćmiony bieg
Biegnę za nią, nieroztropny
Jeden dzień, a jakby wiek

Wiosna skradła mnie całego
Nie mam siebie nie mam jej
Tylko róża upadłego, pozostała
A w tej róży trochę sensu trochę jadu i dobroci
Odtąd pole tylko ono
swoje plony cudnie złoci.

3582 wyświetlenia
43 teksty
1 obserwujący
  • Julka 10

    11 August 2012, 22:00

    Mnie też...kiedyś wiosna skradła serce....i ni jak...oddać nie chce ;))
    może dlatego wiersz tak szybko przykuł moją uwagę....a do wersów aż się...uśmiechałam...

    Miłego weekendu.

  • misiek45

    11 August 2012, 21:09

    Mnie też ujął ten wiersz,czekam na kolejne-pozdrawiam serdecznie

  • livormortis

    11 August 2012, 20:47

    Dziękuję. :)

  • M44G

    11 August 2012, 20:45

    Bardzo mi się podoba ten tekst.