Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fyrfl wiosna - inne spojrzenie.

Wiosna - kolejna maska Boga
Mściwego zazdrosnego karzącego?
A może zbuntowana prometejska
Od serca i ze współczucia odpowiedź
Syna Jego z Miłości przez Anioła
W rozkoszy spazmach i krzyku poczętego?
Nie wynosząca mężczyzn ponad
Nie poniżająca i obwiniająca kobiety
Tylko żarem będąca ciągłym nienasyceniem
Jakby ulepiona z wnętrza Poety.
Oczywistością jej że pies czuje pragnie
Ma rozum i ma piękną duszę.
Duchem i sercem roślinę obdarza
Głupotę wszelkich religii obnaża
Mówi - Człowieku: koleżanko kolego
Nie ufaj myśl - korzystaj z rozumu swojego.

297 597 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!