Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wigilia,czas w którym nawet najzacieklejsi wrogowie podają sobie ręce.Jedyna noc,kiedy można oczekiwać wybaczenia od osoby którą się skrzywdziło,i czas kiedy bliskie sobie osoby zbierają się z najdalszych zakątków świata żeby przełamać się opłatkiem i posiedzieć przy wspólnym stole,czy ż to nie jest magiczna noc,która inna religia ma taki zwyczaj w swoim rytuale,kocham byc katolikiem.

848 wyświetleń
18 tekstów
0 obserwujących
  • Mentos

    24 December 2012, 20:34

    Wigilia. Czas, w którym każdy się na każdego wk****ia, bo coś nie pasuje. W którym przy jednym stole jesteśmy zmuszeni przebywać z kimś, kto wyrządził nam setki okropieństw. Kiedy bliskie osoby zjeżdżają się z najdalszych zakątków świata, żeby pochwalić się poziomem życia i zarobkami. Magia podziału i fałszywej zgody, unosząca się w powietrzu. I do tego zwierzęta mówią ludzkim głosem.
    Kocham być realistą.

    I to nie jest wiersz.