Menu
Gildia Pióra na Patronite

Takie tam zmory

Wiesz…
życie mówi bądź silny
nawet gdy wiatr
równowagą twą miota
a kłoda kolejna
upadki prowokuje

Podnieś czoła i wstań
pot nieprzychylności
ze skroni otrzyj
Spójrz…
może to ostatni zakręt

Myślisz…
a co jeśli ma wiara
gór nie przenosi
a wzrok wciąż utkwiony
w przyszłości dni
bezbarwną pustką
zastrasza

Czy skazany jesteś
na porażkę marzeń
ukrytych w katakumbach
złośliwej rzeczywistości
bo los tak chciał
a bezsilność
nie była w stanie walczyć

Obudź się…
To noc prowokuje
myślące koszmary
cieniem oplatając
bojaźliwą stronę
ludzkiej natury…

49 601 wyświetleń
440 tekstów
161 obserwujących
  • I.Anna

    3 January 2013, 12:25

    zatrzymałam się znowu tutaj... bo warto

  • 29 December 2012, 22:08

    Piękny... Zatrzymał mnie na dłuższą chwilę.

  • słoneczniki

    27 December 2012, 08:12

    Dziękuje za zatrzymanie się przy tym wierszu.
    To dobrze wiedzieć, że słowa są rozumiane...

    Pozdrawiam serdecznie

  • I.Anna

    27 December 2012, 07:29

    bardzo adekwatny do moich odczuć i myśli... piękny... zabieram
    zostawiam miłe pozdrowienia

  • luterin

    23 December 2012, 02:10

    a co jeśli ma wiara
    gór nie przenosi...

    Dodam "moją" Annę...Pozdrawiam :)
    http://www.youtube.com/watch?v=j6cCHuc3aOA

    Video j6cCHuc3aOA
  • katjaa

    21 December 2012, 21:22

    przepiękny..

  • misiek45

    21 December 2012, 20:14

    Chociaż mroczny tytuł ale wiersz z głębokim przemyśleniem i zadumą,śliczny-pozdrawiam Joasiu na dobry wieczór;)***

  • miramija

    21 December 2012, 18:57

    A ja chyba wiem jaką zmorą mogą być takie przemyślenia... bliskie mi zresztą... świetny wiersz... pozdrawiam :)

  • Pechowa_

    21 December 2012, 18:31

    Intrygujący wiersz zatrzymuję.....