Menu
Gildia Pióra na Patronite

L[amen]T.

Wiesz
Wyobraziłam sobie śmierć
Taką bez sądu
Bez batów
I bez belek krzyża
Bez korony z cierni
Która krew drogą pije
Bez tych wszystkich ludzi
Co szydzą choć święci
I bez tępych gwoździ
Co od łez nie chcą rdzewieć
Wiesz
Wyobraziłam sobie śmierć

Taką na wieki

4827 wyświetleń
33 teksty
2 obserwujących
  • nicola-57

    18 June 2017, 15:36

    a tak na marginesie, ktoś tu kiedyś napisał:

    wierzę w wierszy wyobcowanie
    wierszy opuszczenie
    i żywot marny poety. L(amen)t

    pozdrawiam