Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zakalec

Wiesz miły,
Chciałabym kupić garstkę zaufania
Rozsypać magiczny pył wokół i przeczekać
Mój miły,
Chciałabym tak bez zbędnego gadania
Ustami moimi zamknąć twoje i w pocałunku trwać
Może byłoby pysznie i szalenie,
Może byłbyś tak blisko mnie - tu
Smakowalibyśmy się wzajemnie
Miłością zastawiali cały stół
Ach mój miły,
Cóż to za przysmak dla podniebienia
Gdy szept układa się w czułe słowa
Jesteśmy sensem swojego istnienia
Ja i ty - połowa i połowa

24 654 wyświetlenia
261 tekstów
49 obserwujących
  • Nika789

    17 November 2010, 16:30

    ten też się podoba ! czuję, że czeka mnie wieczór z Twoją poezją!

  • Seneka 18

    16 September 2010, 06:38

    Hmmm...superowy wiersz :)

  • motylek96

    15 September 2010, 22:26

    Dobrej i miłej:))
    Czekam do kolejnej katastrofy twojej:)))

    O kurka może ja wyjaśnię,ze to tylko żarty.
    Bo twoi fani mnie zjedzą na śniadanie,że tak piszę:))

  • Myffa90

    15 September 2010, 22:23

    Miło mi, jak zawsze.
    To do następnej katastrofy panienki Emi :)

    Dobrej nocki!

  • motylek96

    15 September 2010, 22:19

    Lubię twoje śmietniki,zakalce i gnioty:))

  • Myffa90

    15 September 2010, 22:18

    Tak jak kiedyś był śmietnik...

    ...Tak teraz odważyłam się z zakalcem, bo własnie taki gniot mi wyszedł Ewo :))

  • motylek96

    15 September 2010, 22:14

    Romantycznie wyszło.Trochę z marzeniem i tęsknotą