Menu
Gildia Pióra na Patronite

Alicja

wierzysz w czary
choć nie jesteś Alicją
z odległej krainy

nie znasz Czarnoksiężnika
lecz potrafisz zamienić
godziny w dni
dni w tygodnie
tygodnie w miesiące

milczenia…

nie masz różdżki
ani grubej księgi z zaklęciami
tylko…
te oczy i uśmiech…

ukochały mnie

czuję się jak żywe drzewo
które na wiosnę nie obrasta w liście
pragnie
ale nie może

nie ma dnia
że nie przemkniesz
po gałęziach uczuć
przygarnięta trzepotem motylim

a moja korona
leży u Twych stóp…

14.07.2012

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • 19 September 2013, 21:39

    kolejne cudeńko :)

  • miramija

    14 July 2012, 22:41

    Piękny wiersz...

  • zugimihau

    14 July 2012, 19:26

    Dzieki,dzieki,dzieki! Tak mnie czasem podnosicie na duchu ze..:)

  • giulietka

    14 July 2012, 16:15

    Ona Alicja, a Ty wprowadzasz nas w krainę czarów...
    Pięknie, Michale, pisz częściej!;)

  • luterin

    14 July 2012, 15:13

    Piękny...tyle powiem...

  • zugimihau

    14 July 2012, 14:21

    to ja dziękuje:) pozdrawiam ciepło:)

  • annak

    14 July 2012, 14:07

    b.ładnie :)))
    pozdrawiam :)))))

  • 14 July 2012, 13:57

    nie ma dnia
    że nie przemkniesz
    po gałęziach uczuć
    przygarnięta trzepotem motylim

    a moja korona
    leży u Twych stóp…

    Michale... piękne wersy... dziękuję :)))
    Miłego dnia :)))