Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wierność Wyborowi

Wierność wyborowi

Nastał brzask,
Popiół z dogasającego serca otulił się gamą ciepłych barw.
Szept metafizycznych doznań rozprasza ciemną otchłań.
Rozżarzony splot wewnętrznych odczuć,
uśpił permanentny taniec niezmąconej ciszy.
Pożółkła księga wydaje swe ostatnie tchnienie.

Nastał świt,
To anielska twarz, po której płynie kropla porannej rosy - szczęścia łza.
Wilgotny szept otula słodki serca smak.
Powabny uśmiech przenika bezkresną krainę,
rozpościerając świetlaną przyszłość.
Soczyste korzenie wypełniają bramy raju,
topiąc oblodzone skały.

Życia bieg, cienie dwa,
idylliczny spokój trwa.
Pokus gąszcz, nawałnica ciemnych gwiazd,
nieugięta wierność w nas.
Słychać płacz,
w nim zawarta cząstka nas.
Miłość trwa,
mija czas,
słowa "tak" nie rozdzieli Boski świat...

987 wyświetleń
10 tekstów
0 obserwujących
  • misiek45

    8 July 2012, 07:50

    Ładnie napisane-pozdrawiam

  • giulietka

    7 July 2012, 23:17

    Bogactwo metafor, a pod nimi piękne przesłanie o wierności, tak dziś niemodnej...