Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiem synku...

Wiem synku, że czasami ci trudno…
choć tak bardzo się staram
nie zastąpię ci mamy…
Wiem jak bardzo jesteś smutny
wracając z odwiedzin miejsc
w których kiedyś był twój dom…
Wiem jak cierpisz widząc
podekscytowaną alkoholem mamę
i jej partnera donoszącego jej trunki…
Wiem jak się denerwujesz
jak na siłę wmawiają tobie
że ten pan tak bardzo cię kocha…
Wszystko wiem…mi też trudno z tym żyć…
ale musimy być silni…silni sobą…
bo mamy siebie…największy skarb…
to jest dzisiaj najważniejsze…
Być może kiedyś przyjdzie czas
w którym będziemy mogli jej pomóc…

190 726 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Pytia

    20 May 2011, 22:34

    przepaść ma wiele otchłani, żadnej człowiek zniwelować jej nie jest w stanie, jeśli zapadnię wykarczowano...to niczym donkiszoteria ...przykro mi

  • Sol 8

    19 May 2011, 22:37

    ... taki smutny ...i ... pozdrawiam ... nie mam siły pisać po takie lekturze ... pa

  • marka

    19 May 2011, 21:12

    Życie...
    Piękny i smutny utwór.
    Opis wywołuje obrazy.
    Piękny tekst i kawałek życia.

  • Seneka 18

    19 May 2011, 12:41

    Jeśli słyszymy ciszę...to znak, że jeszcze żyjemy...a smutek...on zawsze mija...wystarczy tylko spojrzeć w słońce...:).

  • Julka 10

    19 May 2011, 12:36

    Hmm... i po takich słowach najpierw zapada....cisza, a później już tylko zostaje smutek....