Menu
Gildia Pióra na Patronite

korzeniami odwrócone drzewa i kwiaty

wiem, kiedyś moje życie do nieba uleci, lub
co gorsze, anioł je do piekła strąci, będę wtedy
po rozgrzanych cegłach chodziła z głową zadartą,
wysoko do góry.

opowiem jak wygląda świat od spodu
kiedy wiatr nie szepcze historii

księżyc jest zimny, gdy słońce wypla
dziury , by nocne niebo świeciło
pustymi, czarnymi oczyma

a ludzie, co z nimi

wydają się przyczepieni stopami do ziemi, podzieleni na życie i śmierć

135 883 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
  • Gaia

    11 February 2014, 10:02

    Mam nieco inny obraz tego
    coś jak wirująca przestrzeń dźwięków
    zanim wybierzesz swój

    Ciekawe to Twoje spojrzenie, takie trochę kubistyczne
    ;)

  • motylek96

    11 February 2014, 09:51

    Dziękuje za słowa wasze i za tą chwilę poświęconą przy moim wierszu.

    jacob, nieźle tobie się skojarzyło

    yestem, motyl zbyt mały by muklapsydać

    onejka... niebo tak wysoko,wydaje się nieosiągalne

    serdecznie pozdraeiam:)

  • onejka

    9 February 2014, 23:40

    MOtyle to do góry. do nieba ;)

  • 9 February 2014, 21:51

    A goozik, dostaniesz parę klapsów i będziesz opowiadać o obłoczkach. :D
    Ale teraz jeszcze pora na ... klapsy. ;)
    Ładne. Pozdrawiam. :)