Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kokon

Wielki kokon otacza me ciało,
kolce drutu ranią mą duszę.
Cicho w koło, cicho i biało.
Niemym krzykiem prawie się duszę.

Kokon ściska i wrasta w mą skórę,
coraz głębsze pozostawia rany.
Resztką sił podnoszę wzrok w górę,
widzę błękit nadziei przez szpary.

Pragnę chwycić to ziarno błękitu,
ukryć szybko w zakrwawionych dłoniach.
Poczuć wolność i szczęścia bezliku
zanim tutaj, pośród drutu skonam.

A.J. 30.09.2014

5621 wyświetleń
56 tekstów
3 obserwujących
  • Gunia76

    8 October 2014, 12:08

    Dziękuję za opinie

  • RozaR

    5 October 2014, 09:04

    Wyłaź z tego worka po zmyślonych problemach i się nie wygłupiaj.
    Przestań się rozczulać - zostaw udręki na inną okazję .

    No i się umyj po tym worku.

  • solus.amor

    4 October 2014, 10:53

    Bardzo mi się podoba. Szczególnie "Pragnę chwycić to ziarno błękitu,"
    Pozdrawiam :)