Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miasto

Wielkie miasto
Wiele ulic
Wiele mężczyzn
Wiele kobiet
Wiele dzieci
Wiele domów
Wiele sklepów
Wiele drzew
Wiele parków
Wiele kościołów
Wiele spraw
Wielkie pieniądze
Tylko „Ludzi” mało
Mało radości
Mało uśmiechu
Najwięcej zła
Najwięcej grzechu
Mało wiary
Wielkie nadzieje
Tylko „Miłości” mało

( Inspiracja: Piosenka poniżej)

66 744 wyświetlenia
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    30 January 2013, 13:24

    Miło mi to czytać Mario. Pozdrawiam.

  • miramija

    30 January 2013, 10:07

    Dokładnie, proste słowa a tyle treści i przekazu... świetnie... pozdrawiam :)

  • 29 January 2013, 21:46

    Fajny wiersz. Dobry w swojej prostocie formy i świetny w treści.

    ;)

  • M44G

    29 January 2013, 18:07

    Dziękuje Serdecznie Patrycjo.

  • M44G

    29 January 2013, 17:29

    Miło mi Natalio.

  • Odchłań

    29 January 2013, 17:21

    ileż prawdy w tym wierszu ...

  • M44G

    29 January 2013, 17:00

    Dziękuję Wam Kochani za wszystkie opinie. Pozdrawiam Was Miło.

  • misiek45

    29 January 2013, 16:32

    Zbyt wiele tego wszystkiego a zbyt mało tego co ma największą wartośc i gdzie tu równowaga?Świetny wiersz-pozdrawiam:)

  • 29 January 2013, 16:26

    Świetny wiersz:)

    Pozdrawiam miluśko:)

  • M44G

    29 January 2013, 16:08

    Wzajemnie Agnieszko. Ciepło się przyda.