Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiedziona tęsknotą dziwną,
Niesiona duszą bezskrzydłą,
Goniona wiatrem nadziei
Zniknę z powierzchni ziemi.

Śladów próżne szukanie,
Nie byłeś stworzony dla mnie.

Biegnąca za złudzeniem,
Myśląca, że coś zmienię,
Śniąca o naszym czasie,
Nie znajdę drogi w atlasie.

Ścieżki przez los poplątane,
Czas zniszczył serca drewniane.

Pijąca płyn zapomnienia,
Gasząca złudne pragnienia,
Paląca mosty zwodzone…
A miałam być Twym Avalonem.

Dokoła już tylko zniszczenie,
Choć chciałam niczego nie zmienię.

/Joanna/

63 496 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    30 November 2012, 17:01

    Aniu, miło mi, że Ci się spodobał. Dziękuję za ciepłe słowa.
    Pozdrawiam.

  • Nutka67

    30 November 2012, 12:30

    Cieszę się Haniu.
    Pozdrawiam cieplutko.

  • czarna mamba

    30 November 2012, 09:58

    fajnie sie czyta:)

  • Nutka67

    30 November 2012, 09:48

    Dziękuję Agnieszko.
    Jakoś tak się smutki plotą...
    Pozdrawiam życząc miłego dnia.

  • Nutka67

    30 November 2012, 00:30

    Dziękuję Agnieszko, czasami się uda złożyć dwa w jednym.
    Pozdrawiam.

  • misiek45

    30 November 2012, 00:24

    Urocze słowa w pięknym wierszu:)