Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z gumą do żucia, balonową

Więdniemy na ramionach
nocy
w łonach zakwita pożądanie.

XXX

W tym mieście
są stare kamienice
z drgającym pulsem
i szarą skronią

Rano przybite kobiety
niosą w torbach
morze wyrobów alkoholowych
dla mężów odmawiających
różaniec choroby sierocej
po zmarłej matce
gotującej pierogi

Komunikacja miejska
dociera wszędzie
ale nie często
jeżdżą autobusy
z kolorowymi reklamami

Spogląda na to wszystko Chrystus
z krzyża
i liże rany zardzewiałe...

127 940 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • sand

    21 October 2011, 08:28

    zdumiewasz mnie...

  • sprajtka

    20 October 2011, 11:46

    Przeżuwam i przeżuwam i przeżuwam...

  • Akte

    20 October 2011, 11:09

    za wiersz ukłony, ciekawie rzeczywistość ubierasz w słowa
    zawsze lubię zaglądać na takie fotografie, pozdrawiam ciepło

  • 20 October 2011, 10:51

    Ciekawe teksty układasz, bardzo oryginalne, zmuszające do głębszego myślenia i... a starczy tego chwalenia, bo jeszcze Cię to zepsuje. :)
    Pozdrawiam.