Menu
Gildia Pióra na Patronite

Serce na przystanku.

Więc zostaje tylko to
Parę miejsc i kilka zdjęć
Wiara w ciszę, że nie kłamie nikt

Nie ma przystanku już
Choć był brzydki i szary
Z betonu, brudy i pomalowany
I skrywał za sobą tajemnic wiele

Łzy radości i łzy smutku
Oczekiwanie i niepewność
Rozczarowanie też niejedno
Widział pijaństwo i przemoc

Czuł ból, zło i namiętność
Skrywał w swym cieniu
Przed deszczem i spiekotą

Choć był brzydki i ohydny
Dla niektórych cenniejszy niż złoto
Stoi tam po nim nowy, nowoczesny
Szyba, plastik, metal, nowa ławka

Lecz czy przetrzyma tyle samo?
Czy zobaczy i poczuje to samo?
Nie wiem i się nie dowiem zapewne
Na starym przystanku pozostawiłem serce.

https://www.youtube.com/watch?v=ptjPRoyEt4Q

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    13 December 2015, 19:28

    Witam Cie Sówko tutaj dziś po raz drugi. Miłego wieczora życzę.

  • M44G

    13 December 2015, 19:13

    Knieja Dziękuję serdecznie, miłego wieczoru życzę.

  • M44G

    13 December 2015, 17:09

    Czasami to samo życie piszę. Dziękuję Cris i życzę ciepłego popołudnia.

  • Cris

    13 December 2015, 17:07

    Potrafisz na każdy temat napisać wiersz...bardzo dobry...
    :)