Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pozwól mi spojrzeć tymi oczami

Wieczorem nieudolnie składam dłonie do modlitwy
Dziękuję za dzień- i nie miły i nie przykry
Dziękuję za ludzi- troszeczkę zabieganych
I za słowa w pośpiechu: „Jeszcze się spotkamy”
Przepraszam za rozlaną herbatę na białym obrusie
I za słowa nieprzyjazne w tłocznym autobusie
Przepraszam za słabość do porannej trzeciej kawy
I za te wszystkie w nieładzie zostawione sprawy
Czasem nie wiem dokąd idę
Tak się gubię Drogi Boże…
Natłok myśli i obrazów
Tylko Ty sprostować możesz…
Bliscy- czasem dalecy…
Uciekamy od siebie swoimi myślami
Ciężko być może w twarzach stroskanych
Zobaczyć to ciepło, w głębi skrywane
Lecz widziałam wczoraj uśmiech Mamy,
Zakwitły ukradkiem nad jedną z moich dziecięcych fotografii
I tylko o to poproszę Panie
Pozwól mi spojrzeć tymi oczami…
Które wiedzą, że miłość wszystko potrafi.

212 wyświetleń
3 teksty
0 obserwujących
  • awatar

    11 September 2010, 18:47

    bardzo ładny, dobry i z bardzo dobrym zakończeniem, pozdrawiam
    pierwszy ładny "z Bogiem" który widzę na tym forum.