Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wspomnienie

Wieczorami w okno spoglądam
na gwiazdy srebrzyste
może zobaczę w nich uśmiech,
może któraś oczami Twymi błyśnie?
Czemu nie dla mnie Twoje słowa?
Czemu nie dla mnie usta Twoje?
Tak chciałabym usłyszeć - „dobranoc kochanie”
tak chciałabym byś mnie całował.
Oszołomiłeś nektarem…,
który sączył się z ust do ust.
Tego smaku zapomnieć się nie da.
Słodyczy, której dałeś spróbować.
Dziś me usta spierzchnięte,
martwe niczym zwiędła róża.
Czemu tak trudno zapomnieć?
Czemu nie mogę nektaru skosztować?

( napisany 6.02.2011r. )
Sekwoja

5139 wyświetleń
90 tekstów
0 obserwujących
  • 5 January 2016, 17:36

    Za dużo nektaru i słodyczy.
    Proponowałbym, nie.
    Pisz dalej, mam wrażenie, że jest w Tobie potencjał.