Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oczy

Widzisz to samo, lecz inaczej malujesz.
Czarnymi farbami swój obraz kierujesz.
Kolory w odbicia zaś się zmieniają.
Raz szczęście, raz smutek przedstawiają.

Malujesz to samo, lecz inaczej to czujesz.
Z otwartymi oczami w ciemności się snujesz.
Na łące barw i osobowości.
Są drzewa z liśćmi przeszłości.

Czujesz to samo, lecz inaczej interpretujesz.
Książki zagubionych omylnie kopiujesz.
Litery i zdania tak dobrze Tobie znane.
We własnych tekstach, bywały zamazane.

Oczy wraz z życiem, stale się zmieniają.
Nowymi farbami ten świat pokrywają.
Widzą to samo, lecz odbicia są zmieniane.
Marzenia w drzewa, są tu budowane.

3591 wyświetleń
18 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!