Menu
Gildia Pióra na Patronite

Porcelanowa laleczka

Widzisz? Tam stoi
Na widoku,
uśmiechnięta,
porcelanowa laleczka.
Taka śliczna, pełna uroku, choć zupełnie sama.
Zielone oczka, różane policzki,
wolno puszczona ciemna aureola włosów.
Ot, porcelanowa laleczka.
Ludzie patrzą, zachwyt budzi,
uśmiechem rozjaśnia swój mały świat
Ta mała porcelanowa laleczka...
Lecz mało kto widzi rysy,
ładne ubranka trzymają całość.
Maską uśmiechu oszukuje świat, budowany marzeniami
Smutna, porcelanowa laleczka
Jeśli się ruszy, upadnie,
jak cały jej świat.
Zmiecie ją w proch, choć na oczach księcia
Więc stoi i marzy
Popsuta, porcelanowa laleczka

2061 wyświetleń
12 tekstów
3 obserwujących
  • Karin2225

    3 May 2016, 21:05

    Podoba mi się :) M44G też pomyślałam o tej piosence :) Pozdrawiam...

  • M44G

    3 May 2016, 09:16

    Ładnie jak w piosence "Lalka z Saskiej porcelany"