Menu
Gildia Pióra na Patronite

ostatni raz

widziałem go
był taki słaby
opadał z sił
oddychał coraz ciężej
a jeszcze wczoraj
był taki silny...

widziałem go
był taki blady
przymykał lekko powieki
a jeszcze wczoraj
był taki ludzki...

widziałem go
był taki zimny
cały drżał
a jeszcze wczoraj
biło od niego ciepło...

widziałem go
uśmiechnął się
smutno, beznamiętnie
a jeszcze wczoraj
był tak przepełniony radością

opadł bezwładnie
została tylko rysa
w pamięci
i pomięta fotografia
którą uparcie ściskał
w dłoni
do końca

1444 wyświetlenia
16 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!