Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Widziałam dzisiaj płaczącego Anioła.
W kącie wśród ludzi po cichutku konał.
Samotny, bezbronny a nikt się nie zatrzymał.
Ani sekundy uwagi od ludzi nie otrzymał.

Widziałam dzisiaj narodziny demona.
Powstał z łez, podciętych skrzydeł i bólu Anioła.
Zepsute serca w piekielnej Zła matni.
Ludzka znieczulica powstała z niedoboru empatii.

Narzekasz, że świat upada, że jest pełen zła
A bez zapłaty nie dasz z siebie nawet odrobiny dobra.
Jak sztuka w teatrze, aktorska gra ironii.
Zapominasz o innych w świątecznej pogoni..

26 537 wyświetleń
322 teksty
3 obserwujących
  • rastanatusia

    7 December 2017, 10:31

    Dziękuję za opinie, pozdrawiam :)
    Mam nadzieje, ze chociaż niektórzy otworzą swoje serca w te święta..

  • fyrfle

    6 December 2017, 16:00

    Świetny pomysł, taki prospołeczny wiersz, przypominający i zapraszający do słabszych.

  • 6 December 2017, 14:46

    nie każdy wiersz o aniołach
    jak widzę
    ma wzięcie ;}