Menu
Gildia Pióra na Patronite

Widzę że bawi Cię z duszą Moją igranie
Oświeć mnie więc jakie jest Twoje zadanie
Czy szatan Cię przysłał bo chce się zabawić
Czy może ktoś z góry pragnie mnie zbawić

Czemu nie zdradzisz mi swego zamiaru
Dręczy mnie poznawanie nieznanego mi umiaru
Dręczy mnie słabość, wyrzuty sumienia
Dlaczego nienawidzę swego istnienia

Mącisz mi w głowie czemu to robisz
Ciemne życie kolorami mi zdobisz
Od grzechów mnie trzymasz – abstynencja
W głowie mieszasz – transcendencja

Upadły grzesznik nie szuka zbawienia
Nie chciałem nigdy grzechów odkupienia
Lecz masz coś w sobie co granice przekracza
Co lodowate serce zmienia w żebracza

Lecz co będzie dalej pokochasz potwora
Czy prawdy dowiesz i przerazisz się upiora
Znienawidzisz i uwierzysz w duszy Mojej potępienie
A mnie przez całą wieczność będzie czekać cierpienie

Muszę zniknąć nim człowieczeństwo odzyskam
Moją obecnością więcej stracisz niż zyskasz
Świat jest pełen zła - ta prawda Cię zaboli
Twoje dobre serce już się nigdy nie zagoi

Więc kolejne wieki spędzę w samotności
Oglądając z każdej strony świata tego marności
A Ty ciesz się życiem zapomnij i bądź szczęśliwa
Prawdziwe dobro Cię znajdzie tylko bądź cierpliwa

26 545 wyświetleń
322 teksty
3 obserwujących
  • rastanatusia

    25 April 2017, 20:33

    A to akurat niedopatrzenie.

  • 25 April 2017, 20:23

    to dlaczego w jednej zwrotce jesteś on a w innej ona ?

  • rastanatusia

    25 April 2017, 20:17

    Pisałam sama i dziękuję bardzo za miłe słowa :)

  • 25 April 2017, 20:12

    Rozumiem że pisałaś ten wiersz razem z e swoim chłopakiem
    fajny , nie znam wyszukanego nazewnictwa , nie jestem krytykiem
    ale Wasze wersy wydają mi się być przednie
    Pozdrawiam ;) i życzę spokojnej nocy ;)