Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jeśli...

Widzę twój obraz wszędzie,
Choć nie spotykam nigdy
Słyszę szelest szeptów
Bliżej niż przy skroni
Wszystko co dotąd obce
Nagle stało się własne
Wszechświat staje się mały
Gdy serce czyjeś oswoisz
Przeglądam się zdumiona
W twoich myśli błękicie
Zbieram iskry w ramiona
Rozsypane przed świtem
I wypatruję twej dłoni
Gdy wraca to uczucie
Czy ty, czy tylko twój Anioł
Głaskał me włosy o świcie?
A jeśli mam Cię nie spotkać
Lecz szczęście twoje ocalę
Nawet jeśli me serce
Ma zaprzeć się swego bicia
Wiedz, że wolałabym wiedzieć
Że nie spotkamy się wcale
Jeśli tęcza będzie wciąż widnieć
Na niebie twojego życia.

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    15 January 2011, 22:29

    ...czasem nasze szczęście jest zamknięte w innych uśmiechu...
    Pozdrawiam Grzegorzu;)

  • Irracja

    15 January 2011, 22:25

    ... i szczęście komuś dała - choć sama szczęścia nie zebrała...

  • giulietka

    23 September 2010, 20:30

    Dziękuję Wam:)
    ...i... jeśli choćby jedno serce poruszyły te słowa, nie były pisane nadaremnie...

  • Huaquero

    23 September 2010, 16:21

    "Zbieram iskry w ramiona
    rozsypane przed świtem"
    Magia słów... Przepięknie. Pozdrawiam Madziu :))

  • Adnachiel

    23 September 2010, 09:28

    Volver a amar una vez más
    Nacer de nuevo en ti
    En tu mirar
    Llenando con tu luz
    Las sombras de mi soledad...

  • motylek96

    23 September 2010, 07:43

    "...Czy ty, czy tylko Twój Anioł
    Głaskał me włosy o świcie?..

    Piękne