Menu
Gildia Pióra na Patronite

Widzę gęsią skórkę na moim ramieniu,
choć dopiero się do mnie zbliżasz
oddech mi przyśpiesza.
Puls zaczyna szaleć, a dłonie się pocą,
gdybyś nie był sobą
pomyślałabym, że Cię kocham.

Życie ucieka mi przez palce,
które nie chcą się splatać z Twoimi.
Łącze je, nie do modlitwy,
lecz by odebrać oddech.
Wzdycham, prawda za bardzo boli,
stoję a w myślach trwa pościg.

25 750 wyświetleń
400 tekstów
37 obserwujących
  • Papużka

    29 July 2015, 09:19

    Ciekawy... gdybyś nie był sobą... :)

  • Cris

    28 July 2015, 22:43

    przemawia...dobry wiersz.
    pozdrawiam.