Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ulotne westchnienia

Widzę Cię chłopcze,
Mrugnę Ci oczkiem,
Kącik ust uniosę,
Włosy rozpuszczę...

Taka ze mnie dama,
Która choć siebie szanuje,
Lubi być podziwiana.

Więc spojrzeniem Ciebie pieszczę,
Byś mnie bardziej pragnął jeszcze...
Opuszczam wzrok skromnie,
Gdy przechodzisz obok mnie.
I tylko już sukienką zwiewną
Podrażnię Cię lekko.

Tym niemym flirtem upojona,
Chciałabym oddać się w Twoje ramiona.
Lecz nie takie są tej gry zasady,
Trzeba mieć troszeczkę ogłady.

Idę dumnie znów przed siebie,
Mijam ludzi mi nie znanych,
Moje myśli błądzą w niebie...
Pomijając zapomnianych.

13 948 wyświetleń
214 tekstów
12 obserwujących
  • Martini2726

    15 June 2017, 15:36

    Rodem z Częstochowy... :D Mnie też bolą, szczególnie w trzeciej strofie. :D

  • Martini2726

    26 August 2014, 14:03

    Wiem. :) Rzadko używam rymów, ale tutaj same powychodziły. A nie chciałam ich na siłę zmieniać. ;)

  • PetroBlues

    26 August 2014, 08:48

    Słodkie :D Ale te rymy rodem z częstochowy jednak utrudniają mi wgłębienie się w treść tekstu, ech;p

  • Martini2726

    6 August 2014, 21:19

    Powiedzmy. :D

  • dana1596

    6 August 2014, 21:12

    flircik?:))))))