Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na sznurku pranie

Wiatr nadyma policzki
oddech łapie pełną klatą
szlafrok
czerwony jak odchodzący dzień
z przepitą twarzą

Żółte ćwierkają klamerki
i cierpnie na sznurku stanik
z obojczykiem wyrwanym

Z przeciwległego skojarzenia
wtopione dwie pieluchy
i koronkowe majtki
jak kwiat lotosu
okupowany przez muchy

Jeszcze są spodnie
poważnie sprane
a pod sznurem wydeptana trawa
spokorniała przez lata.

127 831 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!