Menu
Gildia Pióra na Patronite

zatoczka zagubionych serc

smutna piosenka gdy deszcz
wylewa za nas łzy
a przecież to my
chcemy być zakochani

wiatr głaszcze mokre skały
niesie w dłoniach chłód
i pamiętniki z ideałami
i posmak tęsknoty

na policzkach sól w sercu ból
tam piach i marzenia na falach
u schyłku dnia dryfują
słońce się wypala

mnie wciąż brakuje słów
miraży rodem z nieba
prostoty w zgiełku dni
kochania - co nie trzeba

12 304 wyświetlenia
150 tekstów
7 obserwujących
  • Papużka

    29 April 2017, 14:39

    Do dopracowania :) Radzę przeczytać parę razy i nanieść korektę. :) A może powstać coś wyjątkowego... wiem, że potrafisz.

  • 28 April 2017, 07:15

    Bardzo ładny
    Pozdrawiam deszczowo spod kołdry ;)

  • nicola-57

    27 April 2017, 23:59

    bardzo nierówny tekst, ale jakiejś mało wymagającej dziewczynce, do pamiętniczka wierszyczek wpisać możesz.
    Szalej chłopczyku, czy dzieweczko.... :)

    mnie takie goowieneczka tylko wkur* wia*nusiajom :))
    dobrej "noculeńki" :)

  • Cris

    27 April 2017, 23:51

    Zatrzymał mnie, może czas by serca odnalazły się.
    Dobrej nocy :)

  • fyrfle

    27 April 2017, 22:22

    Radosna piosenka gdy deszcz
    Więc łzy o co to łzy
    Bo my
    Jesteśmy kochającymi

    Pot zwilża rozpalone ciała
    Dłonie niosą płomienie
    I drżenie mięśni ud
    Rozkosz codzienna rozkosz

    Policzki rozpalone węgle
    Marzenia rzeczywistością codzienności
    Schyłek dnia południe popołudnie
    Noc radość tworzy radość

    Słowa nie wypowiedzą
    Że ziemia niebem
    Życie wiecznym łykiem ambrozji
    Dwojga co rajem