Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słodki listopad

Wiatrem szeleszczącym
w liściach
kroplami deszczu
stukającymi o parapet
wołam cię
milionami słów
krażącymi w mojej krwi
tęsknię lawiną
pocałunków słodkich
jak ambrozja
pragnę dotyku
pieszczot tkliwych
twoich dłoni
moje serce
pragnie być wtulone
w słodki smak
twoich ust.
https://www.youtube.com/watch?v=AFRo23E0FAg

65 916 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • 8 December 2017, 17:50

    Oj tam, rewolucję październikową zastał listopad i wcale jej to nie przeszkadzało. ;)
    A wiersz bardzo ładny. :))