Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiosenny hałas.

Wiatraki w oddali tańczą
Z wiatrem grają w kółeczko
Budynki na horyzoncie błyszczą
Pięknie świeci Niedzielne słoneczko

Wiśnie kwitną, budzą się kasztany
W pełni dokonują się wiosenne zmiany
Chociaż trochę chłodno jeszcze
To i tak budzą się króliki i mlecze

Kolory wszystkie na drzewach, krzewach i łąkach
Można usłyszeć trzmiela, pszczołę i skowronka
I w takim prędkim świecie, nie mamy tyle na to czasu
To warto posłuchać w takich warunkach takiego hałasu
https://www.youtube.com/watch?v=LsgO5OTUsRU

66 691 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • piórem2

    14 April 2019, 19:05

    Śliczny wierszyk przedszkolny.
    Lubisz małe dziewuszki..?