Menu
Gildia Pióra na Patronite

Król Znakomitych Zwierząt

W głębi lasu zielonego
mrokiem nocy w mgle spowitym
bije serce wszechmocnego
Króla Zwierząt Znakomitych.

Jest świętością dla nich wolność
i rodzina to jest świętość,
dla wilczątka matki dobroć
chroni ojca bezpieczeństwo.

Tam, w oddali stoi miasto,
którym rządzi nędznik Chaos,
brakiem wiary i wartości
dusze ludzkie tnie ... na całość.

Na dobranoc wilczka matka
pogłaskała go po główce ...
Rano w mieście w śmieciach siatka
z noworodkiem w reklamówce.

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących
  • 7 February 2019, 10:36

    i dobrze, przynajmniej jest takie bum, która po obrazie sielanki- uderza mądrą lub ważną myślą

  • Moon G

    7 February 2019, 09:51

    Lubię tak na koniec przywalić ;)

  • 7 February 2019, 09:44

    mocne zakończenie