Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cierń i czerwień

W fazie księżyca, w której jesteśmy są ciernie.
Piękne róże czerwienią żywią,
Zielenią uspokajają.

Piękna noc, jej blask w kolcu.
Noże zielone, wryte w istnienie.
Czekam jak mnie dotkniesz,
Rozckliwisz sobą noc,
Złapiesz otwartą dłonią.

Czekam na zdziwiony okrzyk,
Pełen blasku księżyca i gwiazd,
Otulający pierwszą czerwoną kroplę.

8799 wyświetleń
90 tekstów
1 obserwujący
  • fyrfle

    8 June 2017, 23:53

    Jest pełnia(08.06.2014), brak mi działania kolców, chyba, że to zieleń, noc fakt piękna i dzień był klawy. U mnie nożyczki miały znaczenie. Całość w myśl zasady, że dosłwoność zabija poezję. Hawgh! :)