Menu
Gildia Pióra na Patronite

W dzień tak czysty...

Wszystkie ławki na przedmieściach,
i wyryte na nich serca.

Wszystkie liście, co jesienią,
Co opadają z drzewa...

Każda myśl, co w głowie tli się.
Co wieczorem spać nie daje.

Co po nocach śni się stale.
Kiedy gubię ją nad ranem.

Moich uczuć przędza czysta
Co miłości zszywa dziury.

Mego serca krew przejrzysta,
Najdotkliwsze rany goi.

I jednego mi potrzeba,
w dzień tak czysty, acz ponury.

Gdy wyruszam wprost do nieba,
po anielskie białe pióra...

Wspomnieć sobie jak wyglądasz,
bym cię poznał, gdzieś mijając.

Twoją suknie w białe pióra,
co kłębiła się jak chmura.

Wszystko przypomina ciebie.
Wszystko to jak brzask nieczuły...

Wszystko wkoło, wszystkie pióra..
Wszystkie są jak czarne chmury...

___________________________________________________________________
I'ny XPRe
6.XI.2012r. 00:50

1576 wyświetleń
21 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!