Menu
Gildia Pióra na Patronite

W domu szczęśliwym ...

W domu szczęśliwym
na stole
pachną świeże kwiaty
słychać
wesołe głosy dzieci
nawet
gdy ich nie ma ...

W domu szczęśliwym
zawsze
w pochmurne i zimne dni
słońce świeci
ludzie
rozmawiają ze sobą wierszem
a dotyk
jest piórkiem na wietrze ...

W domu szczęśliwym
uśmiech zawsze każdego wita
a człowiek
miłością jest dla człowieka
jak kwiat
otwiera swoje wnętrze
i pięknem urzeka ...

190 654 wyświetlenia
1575 tekstów
600 obserwujących
  • aloya

    28 December 2015, 00:15

    Wzruszasz ogromnie...

  • Malusia_035

    25 November 2015, 20:09

    zatrzymujesz ,wzruszasz i poruszasz ,coś pięknego :)))

    Pozdrawiam Serdecznie :))

  • Cris

    22 November 2015, 14:55

    Urzekający wiersz.
    Pozdrawiam.
    :)

  • czarna mamba

    22 November 2015, 13:21

    Witaj Gerardzie no i swym pięknem mnie urzekłeś :)

  • 22 November 2015, 11:36

    Wzruszające wersy