Menu
Gildia Pióra na Patronite

deszczowy Kraków

W deszczowym mieście ludzie przytulają się najczęściej.

Mamy mokre ramiona
zwiędłe dłonie
mocniej pulsujące serce

W deszczowym mieście ludzie całują się najczęściej.

Mamy ciepłe usta
szalone gesty
bardziej erotyczne myśli

W deszczowym mieście ludzie kochają się najczęściej.

12 730 wyświetleń
111 tekstów
34 obserwujących
  • 19 July 2011, 21:53

    Kraków jest magicznym miastem. A będąc deszczowy ma dla mnie szczególne znaczenie. Możliwe,że podchodzę do tego zbyt sentymentalnie..
    Dziękuje za opinię ;)

  • 19 July 2011, 20:22

    Jak to śpiewa Myslovitz...
    Kraków jeszcze nigdy tak jak dziś... Nie miał w sobie takiej siły, i... może to ten deszcz, może to przez mgłę. Ale w każdej twarzy ciągle widzę Cię.

    :)

  • 18 July 2011, 22:02

    Dziękuje bardzo. I bardzo się ciesze,że komuś się spodobał ;)

  • marka

    18 July 2011, 21:58

    Piękny wiersz, z niesamowitym klimatem, aż czuć ten deszcz cieknący po nosie.