Menu
Gildia Pióra na Patronite

a lato znów przyszło nagle...

w deszczowe popołudnia
tęsknota zagląda mi w oczy
w kąciku ust ma twój uśmiech
i ślad zapatrzenia na twarzy
przez cały dzień
twoje imię
błąka mi się po ustach
ma smak dojrzałych czereśni
z zapomnianego sadu
pachnie twoimi listami
i smutkiem skoszonej trawy

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    1 July 2015, 10:56

    Dziękuję Wam za wpisy i obecność.
    Ps. Beti, pozwalaj sobie ile chcesz, robisz to z wielkim wdziękiem;)

  • Gaia

    29 June 2015, 19:16

    lato potrafi zaskoczyć
    unosimy powieki by spojrzeć
    a tu już jesień
    kładzie cienie przydrożnych wierzb...

    Pozwoliłam sobie dopisać Madziu
    :)

  • miramija

    28 June 2015, 19:48

    Pięknie napisane...

  • mill

    28 June 2015, 13:49

    ...porwał mnie do dwukrotnego przeczytania i rozmarzenia....śliczny wiersz ;)...