Menu
Gildia Pióra na Patronite

Babie lato wcale nie jest dla bab

wdarła się przeciągiem przez okno
wyziębiła letnie serce do granic
pomalowała ulice czarnymi parasolami
i rudymi liśćmi wirującymi na wietrze
aurę ducha zasmuciła strugami łez z nieba
parki opustoszyła z radosnych uśmiechów
nastawiła wodę na herbatę z imbirem
i trafiła kasztanem mnie w głowę
...bo to zła kobieta była
tak na chłopski rozum babie lato
tak na babski rozum lato z chłopem lepsze

24 654 wyświetlenia
261 tekstów
49 obserwujących
  • motylek96

    2 October 2011, 10:30

    suuper:)

  • obito

    1 October 2011, 22:33

    Zakończenie zabawne;) Po przeczytaniu każdego kolejnego wersu... tego się nie spodziewałem:)

  • PetroBlues

    1 October 2011, 20:30

    Że tak powiem... nic nie powiem:) Podoba się mi:)