Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sam na sam, nie bywasz sam.

W czterech ścianach, sam na sam
Poznać przyjaciela, poznać chciał
Lecz przecież w samotności siedział
I od wielu, wielu dni nikogo nie miał

Z tej samotności niemiał i rozmawiał
Wewnątrz wielki tłum jego „przyjaciół”
Całkiem od tych „ znajomości” oszalał
Był pusty całkiem na zewnątrz i w środku

Najbardziej okrutne w samotności
To mieć w głowie nieproszonych gości
Wielka chęć choćby kogoś poznania
Tworzy najgorszą przyjaźń obłąkania.

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    19 August 2015, 23:05

    Dziękuję, miłych snów życzę.

  • Breath...

    19 August 2015, 22:42

    Czytam po raz któryś i strasznie do mnie przemówił. Świetny wiersz! :)

  • M44G

    28 June 2015, 12:46

    Miłej Niedzieli Droga Lolu.

  • M44G

    27 June 2015, 13:04

    Marto i Krystyno, miłego popołudnia.

  • krysta

    27 June 2015, 11:58

    wzruszające wersy...

    pozdrawiam MarJan :)

  • Ragilia

    27 June 2015, 01:30

    faktycznie, oszaleć można...
    coś jest w tych Twoich wierszach, magia jakaś
    pozdrawiam gorąco, uśmiechu:)