Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nadzieja.....

W czterech ścianach nadzieja zamknięta
Siostra cierpienia...bratem jej strach
Samotna dusza...odarta z pragnienia
Żyją razem...smutek to ich znak

Pragnienie słowa co duszę uleczy
Owładnęło serce co ciągle w piersi łka
Nadzieja na słońce wystawiła oczy
I czeka...czeka na miłość każdego dnia

Z drżeniem serca i strachem oczekuje ciągle
Najmniejszej iskierki na lepszy dla niej czas
Wyciągnięte dłonie ku niebu wciąż wznosi
Chłonąc każdy uśmiech...mijającego dnia

Pośród okrucieństwa dzisiejszego świata
Pośród kłamstwa , co ciągle prymat w nim ma
Szuka uczucia co dwie dusze splata
I na zawsze złączone...nieśmiertelność im da

Ulenka5

11 085 wyświetleń
53 teksty
1 obserwujący
  • miramija

    6 November 2012, 18:27

    Piękny wiersz, zachowam sobie :)