Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jeszcze wczoraj

Wczoraj zapragnąłeś oddać mi swą miłość.
Wczoraj obiecywałeś zabrać w świat daleki.
Jeszcze wczoraj siedzieliśmy przy ognisku.
A gorący płomień otulał stęsknione dusze.

Jeszcze wczoraj narysowałeś mi serce na piasku.
Zaprosiłeś do tańca w rytm szumu morza.
Jeszcze wczoraj uniosłeś mnie na swych ramionach.
By dotknąć szczytu marzeń i poznać jego kwiat.

Dziś obiecany świat powoli znika w szarej mgle.
Dziś fale morza rozmyły serce z piasku.
Dziś dogasa już płomień gorącego ogniska.
Tylko w oddali unosi się zapach cudownych chwil.

Jutro jest nie znane ale któż to wie.
Jutro jeszcze wszystko może zdarzyć się
Na nowo ognisko nadziei zapłonie.
A dusze zatańczą w rytm szumu morza.

27 425 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • żyjmarzeniami

    3 May 2012, 14:46

    dokładnie...jutro jest nieznane, mam nadzieję, ze lepsze dla nas ; )
    piękny wiersz *.*