Menu
Gildia Pióra na Patronite

cisza twych oczu ...

w ciszy twych oczu
swój zatapiam lęk
odchodzi w zapomnienie
w zieleni nadziei

bez koszmarów
snów powszednich

w twych ust czerwonych
milczącym uśmiechu
odchodzi mój smutek
codziennej tułaczki

wieczornym powrotem
do naszego raju

słów milczących
ciepłem gestu zastąpionych
ukojeniem serca
i pocieszeniem duszy strapionej

*2000*

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!