Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiadomość odebrana

W ciemnym pokoju, przykuty do łóżka.
W chaosie ciszy, krzyczy do mnie pustka.
Sen wciąż odgania, patrząc na mnie ślepo.
Nie umiem uciec, mieszka pod powieką.

Mówi o życiu, o drodze do grobu.
Szepcze o uczuciach i ludziach z lodu.
Sens dla niej umarł, miłość to utopia.
Człowiek-istota schodząca po stopniach.

Skóra, kości, czas pochłonie witalność.
Rozum zgłupieje, przepadła moralność.
A wierzący, udławili się wiarą.
Żadnych zmian na lepsze, przyszłość jest karą.

Gorycz lała się z jej ust wodospadem.
Przyjmowałem z pokorą, każdą uwagę.
Jej wizja, malowana moim pędzlem.
Jutro odpowiem i jeszcze zwyciężę...

12 273 wyświetlenia
111 tekstów
58 obserwujących
  • Victoria Angel

    10 May 2023, 12:23

    Takie wiersze szczególnie lubię czytać. :-))) Pozdrawiam, bardzo dziękuję za komentarze i zapraszam do siebie. Będzie mi miło, jak skomentujesz moje wiersze. :-)))

  • skrobek

    15 February 2018, 12:27

    Dziękuje za opinie.

    Już się odezwałem Wiktoria :D

  • 18 December 2017, 20:03

    Odezwij się do mnie.

    • Victoria Angel

      11 May 2023, 07:51

      Ja mam się odezwać do Ciebie czy skrobek? :-)))