Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z pyłu gwiazd

W ciemności nocy
Widać gwiazd oczy
Błyszczą na niebie
Patrzę na nie
W oczach widzę Ciebie

Z pyłu gwiazd
Gwiazdy powstały
Z pyłu gwiazd
Powstaliśmy i my
Choć je widzimy
To w większości
Już nie istnieją
Lub umierają
Lecz oczy Twe mają
My umrzemy też
I w pył się zamienimy
Jako te gwiazdy

Miliard lat nie żyją
A oczami na siebie patrzą
A pył po Nas i po nich
Po otchłani krąży
Kto to wie
Co znów się utworzy?

https://www.youtube.com/watch?v=cM0T9fumD5k

66 748 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    14 July 2015, 22:20

    Miłych snów życzę.

  • Cris

    14 July 2015, 22:09

    Ciekawy wiersz...''Kto to wie...''
    Pozdrawiam :)

  • M44G

    12 July 2015, 12:22

    Z wzajemnością Marto.

  • Ragilia

    12 July 2015, 12:11

    uwielbiam czytać Cię
    i znów doskonale współgrająca z wierszem muzyka
    wzruszające, dziękuję
    uśmiechu:)

  • M44G

    11 July 2015, 21:36

    Dobrej nocy Mario.

  • Lydia

    11 July 2015, 21:35

    Jak zawsze interesująco..
    Zmuszasz mnie do głębokich refleksji już nie pierwszy raz.
    Pozdrawiam.