Menu
Gildia Pióra na Patronite

...przed świtem

wciąż wracam tam
gdzie nas zetknął los
choć światła swoje dawno pogasił
i czuję przejmujący dreszcz
pozostawiony na ustach
i posmak dwóch słów…ostatnich

wryły się w pamięć
rozkojarzeniem uroczym
teraz szeleszczą miarowo
między dłonią a dotykiem

gdy układamy chmury do snu
nadając szyku nocy
od dwóch słów do spełnienia

przed świtem…

z szuflady*

22 299 wyświetleń
205 tekstów
87 obserwujących
  • 5 February 2013, 22:30

    Raz jeszcze... pięknie Wam dziękuję... za chwile spędzone przy moich literkach :)))
    Pozdrawiam serdecznie :)))

  • Adamo85

    4 February 2013, 09:52

    Można się tu zaczytać i mówić, że wciąż mało ;))

    Pozdrawiam serdecznie Autorkę pięknego wiersza ;))

  • słoneczniki

    1 February 2013, 21:42

    Piękny wiersz.... Lubię takie...

  • Chiante

    1 February 2013, 06:52

    I mnie się podoba :) czytam, a tu akurat świt za oknem :)

  • Szantil

    1 February 2013, 03:20

    Piękny wiersz, jak miło nacieszyć oczy czytając taką poezję.

  • 31 January 2013, 23:55

    I tylko takich.. wspaniałych, spełnionych... życzę :)))

  • BlakeDeen

    31 January 2013, 23:40

    Wspaniały to spełniony świt, wspaniały.

  • 31 January 2013, 20:12

    Dziękuję Wam z głębi serca... że jesteście :)))
    Pozdrawiam ciepło :)))

  • Julka 10

    31 January 2013, 19:08

    Magiczne dwa słowa, na zawsze odmieniają nasze życie ;)))))

  • miramija

    31 January 2013, 11:30

    Piękny...