Menu
Gildia Pióra na Patronite

we mgle

wciąż szukam drogi
w życia mgle
blasku gwiazd na nocnym niebie

królowo nocy
daj mi siłę by umiał
kolejny postawić krok
bo już tak ciąży mi ten krzyż
oczy zalewa pot

dawno niewidziane twarze
uśmiechem mnie witają
w poświacie wczorajszego dnia
bladym odbiciem w lustrze
tylko echo niesie serca bicie
daleko za horyzont

kolejny krok i następny
a mgła

wciąż gęstnieje

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Gaia

    11 April 2014, 20:20

    wystarczy otworzyć oczy
    lub zamknąć
    - jak kto woli

    świat przychodzi gdy
    chcesz go powitać
    :)

  • RozaR

    11 April 2014, 13:12

    Mgła - to dobry temat do zbrodni Smoleńskiej.

  • czarna mamba

    11 April 2014, 11:44

    dwoje zagubionych :)