Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z życia szczura

Wciąż porażki które nic nie uczą,
z dala od mądrości i spełnienia
serca przez życie się włóczą,
gubiąc swoje marzenia.

Wciąż budujemy sobie do szczęścia mury,
taka syzyfowa nasza praca,
zdobywamy szczyty i góry,
wierząc że to się nam opłaca.

Robiąc dobrą minę do złej gry
zrobiliśmy ze szczęścia abstrakcje,
oddaliśmy nasze szczęście
za życia chwilowe atrakcje

Dążąc do wyścigowego szczura doskonałości,
po szczeblach kariery się wspinamy,
po trupach ludzkiej godności,
co najpiękniejsze zatracamy

103 079 wyświetleń
1196 tekstów
141 obserwujących
  • giulietka

    16 August 2011, 21:59

    I tylko czasem,
    przez dziurę w lochu
    wyściubiamy,
    tęskniąc za światłem
    mrużymy oczy
    niech bolą jeszcze
    nim szczelnie okna duszy
    pozamykamy...

  • Julka 10

    16 August 2011, 21:58

    Niestety ! Gdyby tylko stracili godnosc.... nie byloby az tak zle. Traca znacznie wiecej !!
    A olsnienie przychodzi nie w....pore! :):)

    Milego wieczoru J.