Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Uparta pogoda~~

Wciąż pogoda nam kaprysi
Może gniewa się,dlaczego?
Nie chce słonkiem w weekend cieszyć
Straszy deszczem i ulewą

Zamiast spędzać czas na plaży
Jest jak w lato po sezonie
Puste plaże jak po burzy
Może lato w innej stronie

Czyżby urlop słońce wzięło
I nam skąpi ciepłych dni
W kalendarzu lato minie
I stracone będą dni

Niech pogoda nie kaprysi
Bo ma cały rok do złego
Dziś nam daje taką aurę
Że się płakać chce od tego

To zaledwie dwa miesiące
Niech wiec lato będzie latem
Niechaj świeci pięknym słońcem
Niech rozkwita barwnym kwiatem

Czekam lata z utęsknieniem
Bo jak misiu mój się uprze
To bikini nie założy
Tylko będzie chodził w futrze.

109 503 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • AsiKa

    2 July 2013, 23:37

    ładnie to napisałaś :)

  • wolnaenergia

    2 July 2013, 23:25

    Nawet z niepogody potrafisz zrobić pogodę. Pozdrawiam .

  • 1 July 2013, 22:20

    Piękny :)
    Pozdrawiam.

  • annak

    1 July 2013, 19:50

    świetnie i z humorkiem Agnieszko :) podoba się :) pozdrawiam ciepło i życzę miłego wieczorku :)))))

  • marka

    1 July 2013, 11:21

    To ja się dokładam do tych słów.

  • krysta

    1 July 2013, 00:11

    Świetny wiersz...pozdrawiam na dobranoc :)