Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Katyń"

Wciąż patrzę na ten las
Zielenią wspomnień żywy,
Gdzie na każdym drzewie
Wyryte brzmi hasło
NIE ZABIJAJ!
Wbite mieczami stoją krzyże,
Widziałem ich rany krwawiące -
Ich ramiona konające,
Pod lasu niebem
I woła Charków:
NIE ZABIJAJ!
I woła Ostaszków:
NIE ZABIJAJ!
Nikt ich nie usłyszał...
Cichy jest Katyń we mgle.

3.III. 1994r.
- Rodzinom Katyńskim

507 wyświetleń
10 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!