Menu
Gildia Pióra na Patronite

25 lat (1988-2013)

wciąż
masz osiemnaście lat
choć minęło
wieku ćwierć
przed oczami mam
uśmiech twój

mówiłaś
że to chwila
życia los
tak łatwo było marzyć
gdy dźwięczał twój głos

a niebo wciąż szlocha
każdą deszczową chwilą
choć wiem
powiedziałabyś
tak miało być
i dla nas dwojga mam żyć

lecz pozwól
złapać deszczu kroplę
i ujrzeć w niej jeszcze raz
twych zielonych oczu
uśmiechu blask

***********************

„nagle zgasło słońce
i niebo zapłakało
tak cicho, bez skargi
tylko serce wciąż pyta
dlaczego ?
(27 kwietnia 1988)”

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • AMA

    27 April 2013, 21:58

    naprawdę piękny...

  • Incommodi

    27 April 2013, 10:43

    Piękny. Chwyta za serce.

  • czarna mamba

    27 April 2013, 10:38

    hhmmm chyba tego "dlaczego"nigdy sie nie dowiemy...