Menu
Gildia Pióra na Patronite

Grzebienie czasu

w braku zbędnych słów
oddać bezwiedne mgnienia
tanecznym krokom wiatru

chwytać rozbiegane szepty
zbłąkane w zielonych grzywach
półprzytomnych nimf

nasiąkają papierowe sumienia
by sączyć wczorajsze krople
niechcianych wspomnień

w spokojnym oddechu dnia
krtań przełyka znośniej chwile
łagodząc splątanie myśli

25 988 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • Papużka

    25 July 2014, 15:51

    Cieszę się :)