Menu
Gildia Pióra na Patronite

kołysanka

w bladej poświacie świecy
patrzę na zdjęcie minionego lata
słońca w twych oczach

chodź, zaśpiewam ci kołysankę
a wiatr poniesie ją
gdzieś na świata kraniec

śpij moja maleńka, śpij
piękne oczy wciąż mają ten blask
choć zdjęcie już straciło połysk

blady świt budzi kolejny dzień
śpij maleńka moja
a ja zaśpiewam ci kołysankę

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 28 February 2017, 16:17

    Niezwykły , taka przytulanka ;)

  • 28 February 2017, 14:00

    Prosty wymowny wiersz.
    Bardzo mi się podoba.